Répás tócsni kapros uborkás mártogatóval /310 kalória/

repak.png

Répás tócsni kapros uborkás mártogatóval

Aki nem szereti a sült répa ízét annak ez a bejegyzés hasztalan lesz. Én nagyon kedvelem, ezért örömmel készítem el bármikor akár magában, akár más zöldségekkel vegyítve. Ez a változat a  tócsni répásított verziója. 2 személyre készítettem, épp ezért érthető módon minden alapanyag felével kell csak dolgozni ha egy adagot készítenél.

repastocsni.png

Recept:

-1 db nagy krumpli
-3 közepes méretű répa (Miért jó?)
-5 ek liszt
-1 db tojás
-2 gerezd fokhagyma
-fél lila hagyma

Mártogató:
-150g (kis doboz) mizo joghurt natúr
-kígyóuborka szeletelve (amennyi jól esik. alacsony kalória tartalma miatt bármennyi fogyasztható belőle. Miért jó?)
-kapor fűszer (persze jobb ha friss van otthon, de az íze kedvéért a szárított is megteszi)
-1 gerezd fokhagyma

 

Lereszeljük a krumplit, a fokhagymákat és a répákat egy nagy tálba.A lila hagymát feldaraboljuk és az egészhez hozzáadjuk. Beledobjuk az egész tojást, az 5 ek lisztet és jól összedolgozzuk.Egy kis borsot szórunk rá, és egy kis (tényleg kis:)) sót is hogy az ízesebb legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az adagokat, lenyomkodjuk őket villával hogy elterüljenek.Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütjük őket. kb fél óra nálam, de ez változó, a sütőtől függ nyilván. Félidőnél fordítsuk meg őket egyenként egy fakanállal, hogy mindkét oldaluk átsüljön.

suto.jpg

Míg sül a tócsni a joghurtba reszeljük az 1 gerezd fokhagymát, megszórjuk kaporral, majd beleszeleteljük a kígyóuborkát és kész a mártogatós.

repas_tocsni_kal.png